Exquis-salon

Exquis-Salon


Beauty & Lifestyle

Eye Lashes


Wat zijn Eye Lashesl


Eye Lashes zijn wimpers die aan de eigen wimpers worden vastgemaakt.

De eigen wimpers worden verlengd (wimperverlenging) waardoor er een prachtige celebrity-look ontstaat.

Het is net alsof de ogen al reeds opgemaakt zijn met mascara. Uiteraard is het effect niet na te bootsen met make-up.

Langere en meer wimpers krijg je niet door make-up zoals mascara maar alleen door wimperverlenging met Extensions.


Voordelen EyeLashes :


 • Mooie volle wimpers met een natuurlijk ogende uitstraling

 • 24/7 Glamour LOOK

 • Lengte, dikte krul zelf bepalen

 • Sauna & Water proof

 • Kan er mee zwemmen zonder uitloop

 • Maakt mascara, wimperverf en krultang overbodig

 • Tijdbesparend

 • Geen schade aan eigen wimpers, behoud de kwaliteit van de natuurlijke wimpers

One by one techniek


Op elke wimper wordt één wimperhaartje geplakt. Dit geeft een zeer natuurlijke look.
De voordelen van een one by one techniek is dat deze er zeer natuurlijk uitzien. Ze blijven lang zitten, 3-4weken. Make-up is niet meer nodig en bespaard heel veel tijd.


Wimperuitval (Lash shed)


 • Gemiddeld 80-120 wimpers per ooglid

 • Elk oog vallen gemiddeld 2-5 wimpers per dag uit

 • Laten we uitgaan van gemiddeld 3 wimpers per dag

 • Het kan zijn dat je dan zo’n 21 wimpers verliest in 1 week

 • Bij 2 weken 42 wimpers

 • En bij 3 weken 63 wimpers

Speciale wimperlijm


Voor Eye Lashes wordt een speciale wimperlijm gebruikt. De lijm is heel licht van gewicht waardoor eigen wimpers minder snel uitvallen en de nieuwe wimpers langer blijven zitten.
De lijm is, als deze droog is, bijna net zo flexibel als de eigen wimper. Hierdoor blijft de nieuwe gelijmde wimper beter zitten. De wimperlijm is ontwikkeld voor gebruik in het gezicht. Mocht er geknoeid worden is er niets aan de hand.

De wimperlijm is tevens oplosbaar met een speciale vloeistof. Hierdoor zijn de wimpers makkelijk te verwijderen. Ook deze vloeistof is veilig voor gebruik in het gezicht. Een bekende en goede wimperlijm is die van blink.


Losse wimpers


Er zijn verschillende soorten losse wimpers t.b.v. de one by one techniek. Ze zijn er van echt (dieren) haar en synthetisch. Dierenhaar is afkomstig van nertsen. De synthetische haartjes zijn het populairst.

Synthetischewimperhaartjes zijn van een materiaal gemaakt welke geenallergische reactie verzorgt.

Daarnaast variëren de haartjes van lengte, dikte en model krul. De meest gebruikte haartjes zijn 8 t/m 14mm lang. De meeste gebruikte krullingen zijn J, B, C en D. De letter symboliseert de vorm van de krul.

Gezicht en make-up reinigen


Pas op met reinigingsproducten op oliebasis. Dit kan er voor zorgen dat de lijm wordt aangetast die gebruikt is bij het zetten van de Eye Lashes. Kijk ten alle tijden op de verpakking van hetreinigingsproduct.

Daarnaast is het af te raden om in de ogen te wrijven. Hierdoor kunnen eigen wimpers uitvallen waaraan Eye Lashes zitten vast gelijmd.

Laat Eye Lashes verwijderen door een specialist en probeer het niet zelf.


Opvullen van wimperextensions


Aangezien elke dag wel een wimper uitvalt van nature is het op den duur nodig om de Eye Lashes weer op te vullen. Het varieert per persoon hoe snel dat moet gebeuren.

De een raakt meer wimpers kwijt dan de ander. Wimpers groeien continu weer aan waardoor er weer nieuwe wimpers ontstaan welke voorzien kunnen worden van nieuwe Eye Lashes.

Gemiddeld worden Eye Lashes na 3 weken opgevuld. Wil je de maximale look behouden dan kun je het ook na 1 of 2 weken laten opvullen. Hoe sneller je een opvulbehandeling neemt hoe goedkoper het wordt. Er is immers minder om op te vullen. Een opvulbehandeling na 3 weken kost ongeveer de helft van een nieuwe set.


Tijdsduur Eye Lashes zetten


Een nieuwe set Eye Lashes met de one by one duurt ongeveer 2 uur.
Een opvulbeurt varieert tussen een half uur en uur.


Eye Lashes verwijderen


Eye Lashes kunnen het best worden verwijderd door een specialist om ervoor te zorgen dat de eigen wimperhaartjes blijven zitten. De lijm moet met een speciale vloeistof worden los geweekt van de eigen wimper.


Wat kun je met wimperextensions wel en niet


In principe kun je alles met je Eye Lashes. Je kunt er gewoon mee douchen, zwemmen, een keertje een sauna pakken, etc. Te vaak zwemmen (onder water) of een sauna kan wel tot gevolg hebben dat de Eye Lashes iets sneller los laten. Hiervoor is een sealant (coating) te gebruiken welke een soort beschermlaagje achterlaat op de wimpers. Dit beschermlaagje is slechts 2 dagen actief. Daarna moet het opnieuw worden aangebracht. Sealant beschermt de wimpers tegen vocht, vuil, stof en olie. Hiermee wordt de levensduur verlengt. Een flesje sealant kost ongeveer zo’n 25,- Euro.

Eye Lashes die net zijn aangebracht mogen enkele uren daarna niet nat worden. De lijm is mogelijk nog niet volledig uitgehard. Probeer de eerste 2 dagen, na het laten zetten van Eye Lashes, bij het douchen de wimper niet nat te laten worden. Dit voorkomt onnodige wimper uitval. Een wimperkrultang wordt afgeraden te gebruiken bij Eye Lashes.


Voel je de Eye Lashes zitten


De wimperverlenging is nauwelijks merkbaar. Mensen die een bril dragen kunnen met sommige type Eye Lashes wel ervaren dat de lange wimpers tegen het glas aankomt. De oplossing hiervoor is een minder lange wimper of een andere krul. Neem in dat geval een C krul of een D krul. De krul buigt meer omhoog waardoor je toch een langere wimper hebt en geen last hebt van dat hij tegen het glas van de bril aankomt.

NAZORG WIMPEREXTENSIONS


 • Laat de extensions de eerste 24 uur na de behandeling niet nat worden zodat de lijm volledig kan uitharden en hechten. Dus niet naar de sauna of zwemmen.
 • Dep de wimpers na het douchen heel voorzichtig droog met je handdoek, niet wrijven! Laat het op een natuurlijke wijze drogen. Gebruik geen watjes, deze geven pluisjes af en haken aan de wimpers vast.
 • Probeer je wimpers verticaal te reinigen.
 • Wrijf niet in je ogen, hierdoor breken uw wimpers af. Wimpers voorzichtig schoonmaken met oog make-up remover zonder olie of schoonmaken met gewoon warm water.
 • Trek niet aan de wimpers, hierdoor beschadig je de natuurlijke wimpers.
 • Verwijder nooit de wimpers zelf, laat dit altijd in de salon doen. De wimperextensions zitten met een speciale lijm vast en deze kan alleen worden opgelost met de daarvoor bestemde gel remover. Ga dit ook niet met olijfolie of andere olie proberen want dan breken je eigen wimpers af.
 • Je hoeft geen mascara te gebruiken, maar als je dit toch wil als extra gave look, kan je mascara gebruiken op waterbasis. Als je andere mascara gebruikt zal het op de wimpers gaan klonten omdat je het er moeilijk af krijgt. LET OP: Mascara alleen op de puntjes aanbrengen! Niet vanaf de aanzet gaan smeren en altijd goed uitspoelen onder de douche en aan het einde van de dag!
 • Eyeliner of oogpotlood verwijderen met een wattenstaafje met speciale oog make-up remover zonder olie of gewoon warm water.
 • Iedere ochtend en na het douchen uit elkaar kammen met een wimperborsteltje nadat de wimpers aan de lucht gedroogd zijn. (Het borsteltje krijg je van ons mee.)