ExQuis - Salon
Nails, Beauty & Lifestyle

Eyelashes

Wat zijn Eye Lashes

Eye Lashes zijn  wimpers die aan de eigen wimpers worden vastgemaakt.

De eigen wimpers worden verlengd (wimperverlenging) waardoor er een prachtige celebrity-look ontstaat.

Het is net alsof de ogen al reeds opgemaakt zijn met mascara. Uiteraard is het effect niet na te bootsen met make-up.

Langere en meer wimpers krijg je niet door make-up zoals mascara maar alleen door wimperverlenging met Extensions.

Voordelen EyeLashes :

 • Mooie volle wimpers met een natuurlijk ogende uitstraling

 • 24/7 Glamour LOOK

 • Lengte, dikte krul zelf bepalen

 • Sauna & Water proof

 • Kan er mee zwemmen zonder uitloop

 • Maakt mascara, wimperverf en krultang overbodig

 • Tijdbesparend

 • Geen schade aan eigen wimpers, behoud de kwaliteit van de natuurlijke  wimpers

One by one techniek
Op elke wimper wordt één wimperhaartje geplakt. Dit geeft een zeer natuurlijke look.
De voordelen van een one by one techniek is dat deze er zeer natuurlijk uitzien. Ze blijven lang zitten, 3-4weken. Make-up is niet meer nodig en bespaard heel veel tijd.

Wimperuitval (Lash shed)

 • Gemiddeld 80-120 wimpers per ooglid

 • Elk oog vallen gemiddeld 2-5 wimpers per dag uit

 • Laten we uitgaan van gemiddeld 3 wimpers per dag

 • Het kan zijn dat je dan zo’n 21 wimpers verliest in 1 week

 • Bij 2 weken 42 wimpers

 • En bij 3 weken 63 wimpers

Speciale wimperlijm

Voor Eye Lashes wordt een speciale wimperlijm gebruikt. De lijm is heel licht van gewicht waardoor eigen wimpers minder snel uitvallen en de nieuwe wimpers langer blijven zitten.
De lijm is, als deze droog is, bijna net zo flexibel als de eigen wimper. Hierdoor blijft de nieuwe gelijmde wimper beter zitten. De wimperlijm is ontwikkeld voor gebruik in het gezicht. Mocht er geknoeid worden is er niets aan de hand.

De wimperlijm is tevens oplosbaar met een speciale vloeistof. Hierdoor zijn de wimpers makkelijk te verwijderen. Ook deze vloeistof is veilig voor gebruik in het gezicht. Een bekende en goede wimperlijm is die van blink.

Losse wimpers

Er zijn verschillende soorten losse wimpers t.b.v. de one by one techniek. Ze zijn er van echt (dieren) haar en synthetisch. Dierenhaar is afkomstig van nertsen. De synthetische haartjes zijn het populairst.

Synthetische wimperhaartjes zijn van een materiaal gemaakt welke geen allergische reactie verzorgt.

Daarnaast variëren de haartjes van lengte, dikte en model krul. De meest gebruikte haartjes zijn 8 t/m 14mm lang. De meeste gebruikte krullingen zijn J, B, C en D. De letter symboliseert de vorm van de krul.

Gezicht en make-up reinigen

Pas op met reinigingsproducten op oliebasis. Dit kan er voor zorgen dat de lijm wordt aangetast die gebruikt is bij het zetten van de Eye Lashes. Kijk ten alle tijden op de verpakking van het reinigingsproduct.

Daarnaast is het af te raden om in de ogen te wrijven. Hierdoor kunnen eigen wimpers uitvallen waaraan Eye Lashes zitten vast gelijmd.

Laat Eye Lashes verwijderen door een specialist en probeer het niet zelf.

Opvullen van wimperextensions

Aangezien elke dag wel een wimper uitvalt van nature is het op den duur nodig om de Eye Lashes weer op te vullen. Het varieert per persoon hoe snel dat moet gebeuren.

De een raakt meer wimpers kwijt dan de ander. Wimpers groeien continu weer aan waardoor er weer nieuwe wimpers ontstaan welke voorzien kunnen worden van nieuwe Eye Lashes.

Gemiddeld worden Eye Lashes na 3 weken opgevuld. Wil je de maximale look behouden dan kun je het ook na 1 of 2 weken laten opvullen. Hoe sneller je een opvulbehandeling neemt hoe goedkoper het wordt. Er is immers minder om op te vullen. Een opvulbehandeling na 3 weken kost ongeveer de helft van een nieuwe set.

Tijdsduur Eye Lashes zetten

Een nieuwe set Eye Lashes met de one by one duurt ongeveer 2 uur.
Een opvulbeurt varieert tussen een half uur en uur.

Eye Lashes verwijderen

Eye Lashes kunnen het best worden verwijderd door een specialist om ervoor te zorgen dat de eigen wimperhaartjes blijven zitten. De lijm moet met een speciale vloeistof worden los geweekt van de eigen wimper.

Wat kun je met wimperextensions wel en niet

In principe kun je alles met je Eye Lashes. Je kunt er gewoon mee douchen, zwemmen, een keertje een sauna pakken, etc. Te vaak zwemmen (onder water) of een sauna kan wel tot gevolg hebben dat de Eye Lashes iets sneller los laten. Hiervoor is een sealant (coating) te gebruiken welke een soort beschermlaagje achterlaat op de wimpers. Dit beschermlaagje is slechts 2 dagen actief. Daarna moet het opnieuw worden aangebracht. Sealant beschermt de wimpers tegen vocht, vuil, stof en olie. Hiermee wordt de levensduur verlengt. Een flesje sealant kost ongeveer zo’n 25,- Euro.

Eye Lashes die net zijn aangebracht mogen enkele uren daarna niet nat worden. De lijm is mogelijk nog niet volledig uitgehard. Probeer de eerste 2 dagen, na het laten zetten van Eye Lashes, bij het douchen de wimper niet nat te laten worden. Dit voorkomt onnodige wimper uitval. Een wimperkrultang wordt afgeraden te gebruiken bij Eye Lashes.

Voel je de Eye Lashes zitten

De wimperverlenging is nauwelijks merkbaar. Mensen die een bril dragen kunnen met sommige type Eye Lashes wel ervaren dat de lange wimpers tegen het glas aankomt. De oplossing hiervoor is een minder lange wimper of een andere krul. Neem in dat geval een C krul of een D krul. De krul buigt meer omhoog waardoor je toch een langere wimper hebt en geen last hebt van dat hij tegen het glas van de bril aankomt.